Olen koulutukseltani syömisen psykologiaan erikoistunut laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Minulla on lisäksi korkeakoulututkinto urheiluvalmennuksesta sekä pohjalla liikuntalääketieteen opinnot. Lisäkoulutuksia olen käynyt useampia, NLP Practiotioner-koulutuksen yhtenä mainitakseni.

Olen toiminut valmentajana jo yli kymmenen vuoden ajan ja koenkin olevani ennemmin valmentaja, kuin terapeutti.

Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapeuttina olen ravitsemushoitoon erikoistunut terveydenalan ammattilainen. Mikäli sinulla on jokin syömiseen liittyvä ongelma tai vaiva, ota rohkeasti yhteyttä. 
Olen erikoistunut syömisen psykologiaan, joka tarkoittaa syömisen psyykkisiin pulmiin liittyvää erityisosaamista. Käytännössä se voi olla mitä vain tunnesyömisestä syömisen häiriöihin tai muuhun epänormaaliin syömiseen. Syömiseen liittyvät henkiset pulmat syntyvät usein siitä, että ruokaa käytetään johonkin muuhun, kuin fysiologisen nälän tyydyttämiseen. Vaikka nautinnon tunne on oleellinen osa syömiskokemusta, voi sekin alkaa häiritsemään arkea tai terveyttä, mikäli se saa liian suuren painoarvon. 
Käyn syömisen psykologiaan liittyviä teemoja läpi YouTube-kanavallani “Keittiöterapiaa“. Käy kurkkaamassa videoita, mikäli aihe sinua kiinnostaa tai tavalla tai toisella koskettaa. 

Valmentaja

Olen korkeakoulutuksen saanut valmentaja ja osittain myös tästä syystä ohjaustyylini on hyvin valmennuksellinen. Minulta et saa suoria ohjeita tai kirjallisia listoja siitä, mitä saa tai ei saa tehdä. Minulta saat työkaluja ja harjotteita, joilla voit opetella uusia tapoja. Sellaisia tapoja, joiden kautta on mahdollista parantaa tämän hetkistä tilannettasi. 
En tee mitään puolestasi. Se saattaa kuulostaa oudolta, jopa julmalta, mutta puolesta tekeminen ei opeta sinulle mitään. Ja jos tekisin puolestasi, niin mitä sitten, kun en enää ole kuvioissa mukana. Miten sitten pärjäisit? 
“Nudging” on englanninkielinen termi, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa tuuppaamista. Emoksi tulleet norsuäidit hellästi tuuppaavat kärsällään pienokaisiaan oikeaan ja turvalliseen suuntaan. Ne eivät käske, komenna tai pakota kulkemaan haluamaansa suuntaan, vaan tuuppaavat. Näin minäkin teen!

Kirjailija

Haluan antaa ihmisille mahdollisimman monipuolisesti työkaluja syömisen solmujen hellittämiseksi. Kirjoittaminen on yksi tällainen tapa. 
Jotta voi muuttaa omia, syömiseen liittyviä tapoja, on tärkeää tiedostaa, mitä syöminen on. Mitkä asiat siihen vaikuttavat ja miten siihen on itse mahdollista vaikuttaa. Tätä tietoisuutta lisätäkseni olen kirjoittanut kattavan tietokirjan syömisestä “Tunne syöminen”. Nimensä mukaisesti kirja auttaa tutustumaan omaan syömiseen. Se antaa riittävästi pohjatietoa siitä, miten ihmisen fysiologia syömisen kanssa toimii ja toisaalta, miten syöminen vaikuttaa fysiologisesti. Ihminen ei ole pelkkää fysiologiaa, joten mielen vaikutusta ei missään nimessä ole unohdettu. Tosin tunteetkin ovat paljolti kemiaa, ja syöminen vaikuttaa myös sitä kautta. Löydät kirjani suurimmista kirjakaupoista, nettikaupoista, mutta myös sähköisessä muodossa. 

Kouluttaja

Olen kouluttanut satoja valmentajia vuosien varrella. Olen itse valmentajana tehnyt lukuisia virheitä, ymmärryksen puutteen vuoksi. En halua, että kenenkään muun tarvitsee oppia vuosien varrella asioita kantapään kautta. Haluan auttaa valmentajia oppimaan ja onnistumaan omassa työssään parhaalla mahdollisella tavalla. Pääpaino opetus- ja koulutustyössäni on henkinen valmennus, mutta fysiologian ymmärtäminen on luonnollisesti myös suuressa asemassa. Koulutustyyliäni on kehuttu selkeäksi. Tärkeintä ei ole oppia hienoja termejä, vaan ymmärtää asiayhteyksiä. Kouluttajana minulla on taito esittää monimutkaisetkin asiat ymmärrettävästi ja selkeästi. 

facebook-sivuilleni pääset tästä

Share This